COVID НЕ ВИЖИВАЄ в закритих басейнах
20.05.2021


БАСЕЙНИ - БЕЗПЕЧНІ!
Нове дослідження розповсюдження COVID

Хлорована вода в критих басейнах може дезактивувати вірус, прийшли до висновку вчені.


Світ вже звик жити з пандемією і дізнається все більше нового про коронавіруси.
"Дезінфікована вода хлоровмісними сполуками в критих басейнах може дезактивувати вірус, що викликає Covid-19, всього за 30 секунд, показало британське дослідження," - повідомляє Daily Mail.

Басейни проти COVID

Вірусологи з Імперського коледжу Лондона вивчили вплив різних концентрацій хлоровмісних сполук в воді на вірус SARS-CoV-2. Результати показують, що ризик передачі коронавірус через воду в басейні неймовірно низький, повідомили дослідники.

"Ми проводили ці експерименти в наших лабораторіях з високим ступенем захисту в Лондоні", - пояснила автор дослідження Венді Барклай з Імперського коледжу Лондона.

"У цих безпечних умовах ми можемо оцінити здатність вірусу інфікувати клітини, що є першим кроком в його передачі. Змішавши вірус з водою із критого басейну, ми змогли показати, що вірус не виживає у воді басейну - він більше НЕ заразний", - заявила вона.

Це, в поєднанні з фактором великий разбавлення вірусу, який може потрапити в басейн від інфікованої людини, дозволяє припустити, що ймовірність зараження коронавірусів через воду в басейні незначна.

Моментальний ефект


У своєму дослідженні професор Барклай і її колеги встановили, що концентрація вільного хлору 1,5 міліграма на літр і pH від 7 до 7,2 знижують інфекційність SARS-CoV-2 більш ніж в 1000 разів всього за 30 секунд.

Це, за словами команди, відповідає поточним рекомендаціям по експлуатації басейнів в Британії, які рекомендують концентрацію вільного хлору 1,5 міліграма на літр і рівень pH 7,0 "